Scouting
Scouting är jag nog född in i tror jag. Både mamma och pappa var scoutledare i SMU Scoutkåren Södertälje och jag följde med på mitt första scoutläger när jag bara var 7 månader gammal.
Sedan har det bara rullat på, jag har varit på läger nästan varje år och varit flitig med att gå på mötena, men på senaste tiden har jag inte hunnit med andra scoutaktiviteter än lägren.

Till skillnad från vad många tror så är det inte alls töntigt att vara scout, vi sitter inte och grillar korv hela tiden!
Man lär sig mycket nyttigt, som hur man klarar sig i skogen om man går vilse, hur man kan påverka miljön, hur man släcker bränder, hjärt-lungräddning och mycket annat också. Dessutom träffar man många nya människor på hajker och läger och får vara ute i friska luften mycket! Det är väl inte så dumt va?

Det roligaste lägret jag varit på var i Chile på världsjamboree, vi åkte i december -98 och kom tillbaka efter tre veckor, i början av januari.Machu Picchu
Då började vi med att åka till Cusco i Peru och vara lite turister, t.ex. besökte vi Machu Picchu, Inkastaden. Det var så otroligt häftigt! Dessutom serverade vi mat till stadens många hemlösa, vi bodde i en skola och sov på golvet i ett klassrum (som för övrigt hade stora hål).
Sedan åkte vi vidare (13 timmar med buss!) till Bolivia där vi bodde två och två hos familjer. Vi firade jul där, spännande att se hur man firar jul på andra sidan jorden.
Tillslut åkte vi till själva lägret i Chile, där fick vi såklart göra massor av roliga saker, men också hjälpa till med saker som vi scouter i Sverige inte gör så ofta, t.ex. bygga en lekplats eller liknande samhällsarbete. Det är jobbigt, men man känner sig väldigt bra efteråt.
På lägret firade vi också nyår, lite ovant att göra det när det är 40 grader i skuggan!

Tre veckor tar slut alltför fort, jag hade helt klart kunnat vara kvar lite längre! Gruppfoto


Bilder från Jamboreen i Chile

tillbaka