Lukas
  • Ras: Kallblodskorsning (Eventyrblandning)
  • Färg: Mörkbrun
  • Född: 1984
  • Härstamning: Okänd
Lukas är min första alldeles egna häst.
Han är en mörkbrun, kraftig kallblodskorsning som blev importerad från Danmark i sin ungdom. Han är född 1984, alltså året efter mig.
1990 köptes han av Södertälje ridskola och där har han varit ända tills jag köpte honom den 21 november 2002, då han skulle pensioneras efter sina 12 år som ridskolehäst. På ridskolan var han den lugnaste och tryggaste hästen av de alla. Numera är han ganska busig och pigg, alltid glad (matglad alltså!)
Lukas är världens största godisgris, han har till och med stulit stackars människors handväskor bara för att han tyckte att det borde finnas godis i dem.
Det bästa med honom är att han är så glad och social.
På gamla dagar har han blivit berest, dvs. följt med mig till Norge i nästan 1,5 år. Han trivdes bra där, gick på lösdrift med en massa snygga ston och tävlade lite på skoj.
Efter vistelsen i Norge flyttade vi hem till Södertälje Ridskola igen, fast till privatdelen den här gången! Där bodde han i ungefär ett år och trivdes med det mesta utom sina hagkompisar.
Nu när jag pluggar på högskolan på Gotland så bor Lukas hos min moster i Hölö, tillsamans med hennes snälla sto Lusen och numera även med fölet Chili.


Fler bilder på Lukas


tillbaka